Състезателят на Десант (Варна) Делян Георгиев е новият световен шампион по

...
Състезателят на Десант (Варна) Делян Георгиев е новият световен шампион по
Коментари Харесай

Варненец стана световен шампион по ММА и оглави ранглистата на планетата

Състезателят на Десант (Варна) Делян Георгиев е новият международен първенец по ММА за дилетанти в категория " 65.8 кг. " ( " перо " ) на провелия се през тази седмица Мондиал по ММА за дилетанти за мъже и дами на IMMAF в Манама, Бахрейн. IMMAF е водещата международна организация по ММА в света, а това бе най-силното състезание въобще до момента проведено в света.

250 състезатели, разграничени в 13 категории от 51 страна взеха присъединяване, а 5 от категориите, в това число и тази на Делян, бяха запълнени на лимита от 32 състезатели, което изискваше играч да изиграе 5 дуела за орден.

В първия спортен ден в понеделник Делян в профил представителя на Англия Джерар Кор с единомислещо съдийско решение, във втория ден на конкуренцията се наложи над Кларк Джарет от Нова Зеландия с нокаут в първи рунд. Ден 3 ни донесе нови страсти, откакто българинът записа победа над Али Уасук от Канада. В четвъртък в полуфиналните конфликти в доста сложен дуел състезателят на Десант се наложи над един от любимците за купата и медалист от миналогодишното международно състезание американецът Дейвид Евънс. Петък бе почивен ден преди финалите, а в събота бе кулминационната точка на представянето на Делян, когато се изправи в разногласието за златото против финландеца Джоел Аролайнен. Опонентът му бе направил впечатлващо показване до момента, приключвайки всички свои съперници, като се изключи един, до финала. В извънредно тежък и равносилен дуел победител с 2 на 1 съдийски гласа и нов международен първенец стана българският войник. Постижението му е още по-сериозно, имайки поради, че Делян се би на финала със подозрения за строшен палец на дясната ръка след полуфиналния му конфликт с Евънс.



След победния си ход на международното българинът към този момент е номер 1 в ранглистата на IMMAF в категория " перо " и номер 5 в безспорната класация и е едвам третият играч, спечелил международна и европейска купа в една година (миналата година това направи Александра Тончева). 
Вторият представител на Десант в националния тим, дебютантът Диян Шкодров, загуби първия с дуел в 1/16-финалите на шампионата със съдийско решение след равносилен дуел против ирландеца Остин Линч.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР